13-10-2013 Kletsnatte boel tijdens de 4e training van Fiets-Fit – tvZoetermeer ‘77

13-10-2013 Kletsnatte boel tijdens de 4e training van Fiets-Fit – tvZoetermeer ‘77

Ik moet beter de weersberichten in de gaten houden, of ik lees de verkeerde? Op zaterdag zag ik de berichten en tot mijn vreugde zag ik dat het na 10:00 uur droog zou zijn, nou dat zou goed uitkomen en ja hoor ik kwam droog aan op de club.
Op de club keken ze nogal verbaasd leden die in gewone kleding vroegen of wij gaan fietsen, natuurlijk mountainbike gaat altijd door. Direct ging de telefoon “Ik kom niet hoor er is code oranje” verbaasd gaf ik aan dat het droog zou worden? De kippen uit Nootdorp belde ook af maar goed dat zou kunnen “Sissi”is immers een meisjesnaam. Uiteindelijk kwam iedereen binnen wandelen, zelfs de jeugd MTB’ers kwamen allemaal.
Voor deze 4e  training hadden we een tocht gepland waarin we alles wat we tot nu toe geleerd hadden konden gebruiken, en zo ook het modder rijden. Hiervoor had ik een extra instructeur uitgenodigd omdat de tocht 45 kilometer lang was en met de verschillen die er zijn kon het een lang gerekt lint worden.
Om 10 uur gingen we naar buiten en na een hele korte uitleg gingen we op pad met Hendy en Patrick als voorrijder, en Marcel en ikzelf er tussen en achter om te zorgen dat iedereen dezelfde richting uitgingen. Ook waren er nog leden van de club aangesloten die dit tochtje wel zagen zitten.
Het begin was niet zo lastig, via grindpaden reden we het eerste deel van de Wijk en Woude route op wel moesten we iedereen aansporen om goed aan te sluiten omdat het niet alleen een beetje regende maar ook een beetje waaide dus moesten we goed achter de voorrijders schuilen.
Voor Leidschendam  kwam dan de eerste uitdaging hier is een brede berm in de route op genomen, tot mijn verbazing was deze aardig te berijden het vele water was daar goed weggelopen. Dus met goede moed richting de Vlieten. Daar aangekomen was er geen grasveld meer maar volgens mij was er een rivier ontstaan die gelijk was aan de Nieuwe Waterweg, dus deze werd wijselijk overgeslagen en gingen we rechtstreeks naar de waterpijp. De waterpijp is een dijk waarop een single track is gemaakt dit stuk is altijd leuk om te rijden. Aangekomen bij het bos gingen we zonder stoppen door dus we hebben geen uitleg kunnen geven maar het eerste stuk door het bos ging goed er werden zelfs geen bomen geraakt. Het tweede gedeelte is even wat anders, deze is bedekt met een zachte kleilaag en ik zag vanuit de achterhoede de bikers omvallen omdat ze vast liepen in de modder.
Het eerste gedeelte van de Wouden (Langs de A4) ging ook goed, nou ja op het passeren van een ruiterpad na dan, de hindernis was voor velen toch lastig te nemen. Na dit gedeelte leek het Hendy toch beter om de twee volgende secties over te slaan, Hendy had dit stuk in de week hiervoor al gereden en het was niet goed te doen. Hiervoor kwam een zandpad in de plaats die ook gedeeltelijk onder water stond, leuk om te zien hoe iedereen zich erdoor worstelde, vallend, lopend, puffend en ook fietsend kwamen ze na een kilometertje weer op het asfalt en als verassing lag daar nog 500 meter zand/water.
Nu op naar Leiden, dat stuk is erg mooi en er loopt een mooie singletrack door de natuur dat was wel genieten ondanks dat het nog steeds regende. Omdat het nog steeds regende en ook steeds harder ging waaien werd besloten om de tocht in te korten, nu was dit in kilometers niet zo veel korter maar de bagger stukken lieten we voor wat het was, dit was voor Patrick niet leuk omdat hij juist mee ging om te baggeren maar zonder mokken nam hij met Hendy het voorrijden weer op en met flinke tegenwind ging het op Zoetermeer aan.
Ondanks dat het tempo laag was het voor de cursisten aardig aanpoten en moest er ook af en toe geduwd worden om niemand kwijt te raken.
Uiteindelijk kwamen we met voor vele een nieuwe ervaring weer in het clubhuis aan waar rillend van de kou dankbaar de warme koffie werd aangenomen.

Tot onze verassing kregen we bij het weg gaan niet alleen de gebruikelijke groet en prettige zondag, maar ook “Tot volgende week” vonden de cursisten het dan echt leuk??

Het weer van deze dag:
– Niet één minuut droog
– 80 liter water op 1 m2
– Windstoten van 80 tot 100 kilometer per uur
– En bagger tot je assen

Nico Offerman.

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77

Geef een reactie