2013-08-17 Toertocht ZGZ – tvZoetermeer ’77

2013-08-17 Toertocht ZGZ – tvZoetermeer ’77

kapot (bn): afgemat, afgepeigerd, bekaf,   dood, doodmoe, doodop, geradbraakt, moe, op, pompaf, total loss, uitgeput, versleten

De betekenis van “kapot” slaat echt op mijn benen, trouwens ik vind “pompaf” ook wel leuk.

Hoe dit komt, ik zal het vertellen. Al weken staat op onze agenda een tocht ZGZ genaamd of te wel Zoetermeer-Grebbenberg-Zoetermeer, deze tocht zou 250km beslaan. Dus om 07:30 uur mijzelf naar de kantine gesleept om daar om 08:00 uur te starten. Gesleept? Ja de nacht was belabberd, een MUG moest mij deze nacht hebben en om 02:00 uur zat ik met een dode mug en drie jeukende bulten op de bank 🙁
een mooie voorbereiding voor deze mooie tocht!

In de kantine kwam alleen Peter om de 250 te rijden en Patrick zou een kilometer of 60 mee gaan om vervolgens weer snel naar huis te rijden. Dat was niet het aantal wat ik verwachtte dus de plannen maar bijgesteld en wachten tot 08:30 uur om dan de 175km te gaan rijden. Ik weet wel dat het vakantietijd is maar ik had toch meer animo verwacht en zo kwam het dat we met 6,5 rijders op pad gaan. 6,5? Ja Patrick zou maar 60km mee rijden. Het was wel mooi dat we 5 zogenaamde aanwijsdoosjes bij ons hebben (een mooie uitspraak van DiGi Gert). Na wat opstart problemen van de Garmins en mijzelf ging het richting Waddinxveen. Ik besloot om zo lang mogelijk op kop te blijven rijden zodat ik mij voor kan houden dat ik ook mijn werk voor deze tocht heb gedaan. Na 50 km en een heel fijn gesprek met Peter  was het voor mij wel genoeg. Zo kwam Gert op kop en naar mijn genoegen bleef dit zo voor de rest van de route. Op dit punt was het ook waar Patrick ons groette en dus huiswaarts zou gaan. Omdat wij een stukje verkeerd gestuurd waren door de Garmin (of was het dat wij niet opletten) moesten we even draaien en zo kwamen we weer op de route en ging het richting Nieuwegein waar we wederom een verkeerd paadje op gingen. Tot onze verbazing reed ook Patrick daar van wie we een 15min geleden afscheid genomen hadden, hij moest natuurlijk ook ons verkeerd rijden inwrijven dus had ik ook niet het idee om wederom innig afscheid te nemen.

Verder ging het vlekkeloos op Wijk bij Duurstede aan, maar omdat mijn mederijders de koffie in beeld hadden ging het steeds harder en bijna sprintend reden we richting kroeg. Dat was voor mij wel een moment om te vragen of het er ééntje minder mocht, wat uiteraard gehonoreerd werd.
Op het plein in Wijk bij Duurstede konden we lekker op het terras zitten en werden we goed en snel geholpen aan Koffie met, ja ik noem de “Appeltaart” maar MET dan valt het niet op dat we de afgevallen kilo’s er onderweg al weer aan eten 🙂 . Na de tweede bak koffie en een flinke fooi gingen we op naar de Lekdijk. Deze dijk die ken ik wel en ik heb deze al meerdere malen gereden en ook met de wind mee, maar dat geluk hadden we nu niet. De wind stond strak ZW en de voorrijders hadden het best zwaar, ik zelf zat achterste voren op mijn fiets te huilen zoals Patrick, die er niet meer bij was, het altijd zo mooi kan zeggen. Maar gelukkig kon ik mij goed verstoppen en in het kielzog van mijn mederijders mee komen.

Zwoegend en stampend gingen we Vreeswijk door zonder te stoppen op ons fijne koffieplekje, tja koffie hadden we immers al gehad. Dus snel verder en via Schoonhoven, De Vlist en Gouda ging het voorspoedig en zonder gekkigheid naar Zoetermeer. Toen we door Kruiswijk waren gingen we allemaal op huis aan nadat Peter aan mij vroeg of het wel ging, ik had immers voor Wijk bij Duurstede al eens aan de noodrem getrokken. Ik kon gelukkig antwoorden dat ik de snelheid goed aankon en daarbij vertelde ik niet van het huilen en ook niet dat ik al vanaf Jaarsveld met een zwaar verzet reed om het maar bij te houden. Nee zoiets vertel je niet, zoiets verwerk je zelf. Ook vertel je niet dat die drie muggenbulten bleven jeuken.

Tot de volgende ronde, Nico Offerman.
En de foto’s staaAfbeeldingn op Facebook

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77

Geef een reactie