2013-09-25 MTB in Vlaardingen met Marcel.

2013-09-25 MTB in Vlaardingen met Marcel.

2013-09-25-MTB-Vlaardingen- (4) 

Vlaardingen zit zo wie zo in mijn hart, ik ben er namelijk geboren. Een echt Haringkop dus, maar deze Geuzennaam is natuurlijk allang achterhaald, er zijn geen Haring koters meer in Vlaardingen te bekennen hooguit een viswinkel.
Maar als ik in Vlaardingen ben denk ik altijd terug aan de mooie tijd die op straat door brachten,
regen, sneeuw, hagel en zon trotseerden wij op straat en zo struinden we door heel Vlaardingen. Zo ook door de Broekpolder in mijn tijd een kale bende met aan de rand rietvelden aan de vaart, maar voor de rest opgedroogde klei.

Nu waren wij in januari al eens wezen mountainbike in Vlaardingen maar dat was toen nog oogluikend toegestaan. Dus in de kou van Zoetermeer naar Vlaardingen gereden en daar een vlak rondje gereden en weer terug naar Zoetermeer, goed voor de kilometers maar warm konden we er niet van worden. Nu kwam ik dus weer eens kijken en even controleren of de (grote) verhalen wel waar zijn. Dus in Zoetermeer samen met Marcel op gestapt om naar Vlaardingen te knallen onderweg gaf Marcel aan om een tandje langzamer te gaan omdat we immers nog een heel parcours te gaan hadden. Uiteraard schakelde ik iets terug maar bedacht nog dat het wel mee zou vallen.
Zo reden we de Holy in en uiteindelijk de brug over naar de Broekpolder. Bij de Polderpoort was ook de start van het parcours. Het parcours was verhard met steen-puin en was goed te berijden, het begon met een recht stuk en dat was het dan ook!! Niet dat het slecht was nee! Het was zelfs spectaculair maar er kwam geen recht stuk meer. Alleen maar bochten, linkse bochten, rechtse bochten, u-bochten, verhoogde bochten en noem ze verder maar op het zat er allemaal in.
Toch moet je op dit parcours een redelijke snelheid houden om er lekker door heen te gaan dus veel tijd om de omgeving te verkennen was er niet je moest je goed focussen op het pad.
Onderweg kwamen we nog wat rode lussen tegen die we uiteraard ook even meenamen en vooral in deze lussen waren heel veel leuke dingen gebouwd zoals een kronkelige houten brug van 35cm breed en veel meer van dat. In het algemeen was het parcours zeer technisch maar goed te doen.
Toen we weer voor de Polderpoort stonden hadden we ons 45 minuten erg vermaakt en ook nog leuke foto’s gemaakt. Marcel had zijn filmcamera aan gezet dus ik ben erg benieuwd naar het resultaat van de film.

Na dat de bidons weer gevuld waren en de laatste energiereep weg gekauwd was gingen we weer op pad naar Zoetermeer. Ik wist nog een leuk pad richting Schipluiden langs de vaart en zo kwamen we met 72 kilometer op de teller weer thuis.
Conclusie: Vlaardingen heeft een geweldig parcours gemaakt, Top!

Nico Offerman.

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77

Geef een reactie