2015-03-07 Duinentocht

Om 06:30 uur ging de wekker maar ik was al wakker, veel had ik niet geslapen omdat vandaag de Duinentocht op de kalender stond. De afgelopen week las je alleen maar dat de leden van tvZoetermeer ’77 zich aan het voorbereiden waren om tijdens de Duinentocht te gaan knallen op Twitter was Hestec #DT de code om dit medium te laten ontploffen.
Maar eerst een bak koffie en tijdens de koffie bedacht ik dat we in 2013 maar met 3 man deze tocht reden. maar het was toen maar 1 graad boven of zelfs onder 0, je handschoenen sloegen wit uit en de wegen gepekeld. Dat was echt een tocht voor bikkels al zeg ik het zelf. Ik heb toen samen met Patrick en Rob gereden. We hebben het er nog vaak over en ook over het feit dat we het wel hadden volbracht.
In 2014 was de Duinentocht voor mij ook wel speciaal ik had mij laten verleiden om een groep voor te rijden en samen met Hendy ging dat goed, we reden een aardig tempo en in de duinen moesten we zelfs wachten op achterblijvers. het was dat jaar best wel mooi weer en gelukkig niet zo koud. 2015-03-07-duinentocht- (1)

Maar nu was het 2015 en we verwachte erg mooi weer, de opkomst was goed en er stonden verschillende groepen te trappelen. Zo ging de zgn A groep net voor 09:00 uur van start en ik telde 11 rijders en zelfs DeLosser deed een poging om met deze groep mee te gaan? ik ben benieuwd naar zijn verhaal?

2015-03-07-duinentocht- (6) 2015-03-07-duinentocht- (19)

Precies 09:00 uur ging de eerste B groep van start, daar reden 14 man achter André aan. strak daarachter 2015-03-07-duinentocht- (25)ging Hendy op pad en 15 man zaten in zijn wiel.
Zo dat waren de toerders ik telde al gauw over de 40 man. Nu wachten op de senioren, zoals gewoonlijk maakt deze groep zich niet zo druk dus liep ik ze maar te gemoed ik wilde ook van deze groep een foto maken. Al gauw zag ik ze staan bij het clubhuis en gingen ze eindelijk met ongeveer 15 man de Duinen in. zo nu de jeugd en wat nog verder op pad ging.
2015-03-07-duinentocht- (49)Ik heb totaal nog 16 wielrenners en 2 MTB’ers op pad zien gaan dit waren onder andere de jeugd en  recreanten. dus een totaal score van z’n 70 leden zijn de Duinen onveilig gaan maken dat is een mooi 2015-03-07-duinentocht- (43)aantal.

 

 

 

En zelf NEE ik mag nog niet fietsen, ik ben nog herstellende van mijn gebroken elleboog.

Dat is echt balen.    

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77