Moutainbike met tvZ77

Vandaag eindelijk na 3 maanden weer eens op de mountainbike, ik had tussendoor wel eens een klein ritje op de MTB gemaakt om hem los te rijden maar vandaag dan echt.
Om 08:00 uur stond ik buiten in een kleine wereld het was best mistig dus even wat lampjes gemonteerd en op pad. Meestal rij ik via de Hoogeveenseweg naar de club maar ik bedacht mij dat de bomen en de mist regen geven dus dan maar dwars door de polder en door Moerkappele.

Het is altijd wel leuk om door een dorp te rijden als het nog vroeg is, je ziet oma in haar ochtendjas de hond uitlaten een andere inwoner zit verkleumd op zn tuinbankje te roken omdat het binnen niet mag en een paar vroege vogels scheuren je voorbij in de auto en je vraagt je af wat ze zo vroeg doen? misschien van huisje wisselen? goedemorgen schat het was gezellig met de vriendenclub maar het liep wat uit.
Zo bedenk je onderweg wat en verveel je je niet. nog even langs de “Brug” gefietst om te kijken of er nog racers zijn die een rondje Noordwijk gingen doen maar er was niemand, wat een watjes.
Op de club zat Frans al klaar en Han had de koffie ook warm, nu wachten op de andere deelnemers. Ik ging vandaag mee met de ouderen en had een leuk rondje richting Delfse Hout bedacht en zo gingen we met een man of 8 en twee dames op pad. Ook Marcel van Meer Mountainbiken voegde nog in en had het wel naar zijn zin te zien aan zijn whatsapp berichtje.
Via Meerzicht knallen door het Westerpark en hop de eerste bagger hadden we al te pakken en zo nog wat baggerpaadjes richting Ikea. Op het parcours was het glibberen en glijden maar wel goed voor je techniek listig gleden we langs de randen en omhoog kon het zijn dat je op je knieën weer terug gleed. Maar als een Team en met Frans achter de groep kwamen we steeds weer boven. Na wat rondjes met bagger, water en uitglijden kwamen we alweer aan het eind het was alweer 11:45 uur dus in een strak tempo naar Zoetermeer waar de Tosti en chocolademelk weer klaarstond, het was weer een leuk rondje op de zondagochtend bedacht ik mij lekker onderuitgezakt. Fijn om de verhalen aan te horen van de binnenkomende jeugdleden en MTB en Race hadden het weer naar hun zin gehad.
En nu weer hop op het zadel en nog even 18,5km naar huis fietsen voor een warme douche en een schoonmaakbeurt voor de fiets.

volgende week mag ik weer met de jeugd mee, ik hoop weer op veel bagger.

Video van het ritje

https://www.relive.cc/view/856155193

 

 

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77