Buienradar

 

Voor een buitensporter is de buienradar wel handig, maar ook een verslaving.
En ja uiteraard heb je niet één site maar meerdere stel je voor dat de buienradar het mis heeft 🙁 .
Zo ook deze ochtend, om 06:00 uur eruit ik moet immers een stukje rijden wil ik bij mijn fietsmaatjes aansluiten. Koffie gemaakt en broodje gesmeerd en inmiddels al 4 keer de buienradar bekeken. Toevallig was de krant lekker vroeg, dus tijdens het eten lekker de krant doornemen maar eerst de buienradar, maar die zag er nog niet fleurig uit dus dan maar aan mijn koffie begonnen. De krant zag ik wel maar las ik niet hup weer die buienradar en omdat ik twijfelde nog maar even een andere geopend.

Het zag er nog steeds slecht uit en het nieuws in de krant ook. Van alle twee kan je vandaag niet vrolijk worden. De klok gaat verder en nu moet ik mij toch om gaan kleden dus nog maar een andere buienradar openen, maar het bleef slecht. Het nadeel weervan ver weg wonen is dat mijn fiets-gabbers veel later kunnen melden dat ze niet gaan maar ik moet toch echt om 08:00 uur op de fiets zitten. Twijfel en twijfel, twijfel zou ik wel gaan en twijfel wat moet ik aan. Dus nog maar eens de weerberichten bekijken en dan nu de knoop doorhakken ik ga …………….. niet! Inmiddels al meer dan 20 keer de buienradar geopend en ik ga het ding haten maar druk maken help mij niet en het weer ook niet dus kalm aan. En dan de verlossing de eerste Whatsapp is binnen maar qua weer geen informatie. De tekst was: “Heren ik ben er niet ik ga wat anders doen” nou hier kan je meerdere kanten mee uit en ook de volgende “Morge ben er ook niet” gaf mij geen steuntje en zo ging het maar door.

Inmiddels had ik wel een excuus door het getreuzel ben ik te laat, dus sorry ik ben er ook niet bij.

Zo opent je heel vaak een buienradar maar een goede kan ik maar niet vinden OF zijn die er niet. ik gebruik “Buienradar”, “Weeronline”, “Accuweather”, “Weer&Radar” en “Weer”

Maar goed zijn ze niet ze geven allemaal SLECHT weer!!

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77