De tochten die niet door gingen!

Tja dat gebeurd ook, je verheugd je op een tocht maar gaat dan toch niet door en dat kan om verschillende redenen zijn.
Op zaterdag 8 juni stond de lange clubtocht op de agenda. De 250KM lange tocht richting Amsterdam. Hier had ik al een tijdje naar uitgekeken en we hadden al wat voorpret, de routemaker liet steeds previews zien en daar werd ik wel blij van. In plaats van Zoetermeer-Zierikzee-Zoetermeer of Zoetermeer-Grebbeberg-Zoetermeer hadden we nu de stelling van Amsterdam. Nu bedoelen ze met Stelling een Ford en Amsterdam is een groot rondje boven Amsterdam. We begonnen met een rondje langs 25 forten maar het zijn er nu al 37 en op internet is te zien dat er 45 stuks zijn en deze zijn tussen 1880 en 1914 gebouwd.
Maar goed deze tocht ging niet door, een halve week ervoor zagen we de weerberichten en daar schrokken we wel van ze verwachten wind en wind en wel windkracht 8 en uiteraard regen en onweer. Nu van regen ben ik niet bang maar van onweer ben ik panisch. Dus hebben we deze tocht verzet naar een week later. één voordeel we konden nog even door trainen. Nou ja trainen het werden kleine rondjes het weer bleef maar slecht.
Dan maandag 10 juni op deze dag hadden we de traditionele Slikkentocht
geplant een tocht van 170KM, en ja op maandag het was immers tweede pinksterdag. Een avond ervoor kregen we het weerbericht door, het zou niet handig zijn om de Slikkentocht te rijden omwille het weer. 

Jammer weer een tocht die niet door kan gaan, maar het alternatief was toch om 08:00 uur te starten voor een iets korter rondje. Nu is dat prima en ik zie dat het maar windkracht 2 zou worden en in de middag zou het slecht weer gaan worden. Dus om 08:00 uur op pad, nou ja ik dus al om 07:15uur ik moet immers van verre komen. We gingen nu een rondje Weesp doen en met tegenwind gingen we met een man of 10 op pad en mooi geen windkracht 2 maar gauw 5. en de wind zou ook nog gaan draaien, nu kan je echt niet vertrouwen op de Buienradar maar stiekem hielden we er rekening mee. Na de koffie met een appelpunt gingen we richting Breukelen en ja de wind draaien maar gelukkig niet in ons nadeel. Het werd een mooie tocht van rond de 150km en de Slikkentocht houden wij nog tegoed.

Nu maar weer trainen zodat we as zaterdag goed aan de start kunnen komen voor de Stelling van Amsterdam. of zou buienradar daar weer een stokje voor steken.

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77