Herfsttocht 08-10-2016

De Herfsttocht een jaarlijks terugkerende tocht. Ook wel de tocht van de afvallende bladeren maar dit jaar niet de bomen zijn nog steeds mooi groen en er is maar weinig blad gevallen.
Dit jaar was het de tocht van de Afvallende deelnemers. Huh Afvallende deelnemers? Jawel, niets ernstigs hoor maar we begonnen met een groep van 19 man en maar 8 deelnemers gingen voor de eindsprint. Zo was er één die nog boodschappen moest doen en die ging bij Bodegraven er al af anderenkoffie hielden het na de koffie voor gezien, dan was er één
  die zo schrok van het Kerkepad dat hij maar besloot alleen door te gaan en zelf was er een deelnemer die tot Waddinxveen zich netjes in het peloton verstopte en zei toen bedankt en tabee dan.

Zoals ik al schreef niets ernstigs dus, het was een mooie tocht en mooi weer dus was het lekker druk bij de start en de verschillende groepen gingen op pad. _igp0087Zo ook het peloton van 19. Netjes langs het Noord AA op naar Alphen en door Alphen om Alphen en langs Alphen en toen op naar Oudewater. Maar niet voor dat we via Bodegraven naar Woerden reden er moet natuurlijk ook kilometers gemaakt worden, al is niet iedereen het daar mee eens er zijn natuurlijk ook meerdere wegen naar Rome ehh Oudewater waaronder ook korter. De sfeer was goed en er werd heel netjes gereden en zo gingen we in een mooi tempo op Oudewater af naar een lekker bakkie. O neee aan gekomen in Oudewater had de plaatselijke gemeenteambtenaar een zaterdag markt ingelast daar gaat je lekker bakkie bij Backertje. Dan maar op de kop gaan zitten tegenover het Stadhuis. Lekker in een half zonnetje was het goed vertoeven en de koffie en appelgebak werd welkom tot ons genomen. Na de koffie klommen we weer op de fiets en wurmden we ons weer achter de voorrijders Peter en André die ons weer perfect door de route begeleiden. En uiteraard niet vergeten om Pim te noemen die ons perfect op de hoogte hield van waar we ons bevonden en hij wist zelfs de straatnamen te benoemen een hele mooi team als gids dus. verder gebeurde er weinig of het moest na Waddinxveen zijn maar dat maakte ik niet mee.

 

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77