Herfsttocht met herfstweer

Al weken weten we het de Herfsttocht komt er aan, een mooie activiteit van Toervereniging Zoetermeer ’77. Dus op tijd uit bed en op naar Zoetermeer. met het wegrijden bedacht ik ineens dat ik de route alvast kan oppakken in Waddinxveen dan heb ik dat alvast gereden en voor diegene die het nog niet weten ik woon in Waddinxveen 🙂 Dus bij het clubhuis had ik er al 18km opzitten dat zal aan het eind weer goedkomen. In het clubhuis zaten wat leden in verkeerde kleding
nou 
dat zal niet druk worden.

Alleen John, André en de senior Cornelis waren met de fiets en die gingen voor de 60km, oke dacht ik 60km gezelligheid en dan mijn eigen plan Maar nee hoor de routes van de Herfsttocht zijn gescheiden dus starte ik alleen voor de 122km route. Op zich ging het lekker en het was droog. Richting Woubrugge begon het gepingel op mijn telefoon wat en wie zou er een bericht sturen. ik besluit aan het einde van dit fietspad maar eens te kijken. 
Het was een bericht van mijn fietsvriend die zijn geld uit ging geven in Bocholt, Duitsland bij Rose, het andere gepingel was van mijn andere fietsvriend die geld aan het verdienen was door zelf zijn fiets te onderhouden. En IK ik kon geen geld uitgeven ik was aan het fietsen. Gauw mijn telefoon opgeborgen en sluip en kruip door naar de Zegerplassen. Op de schaduwplekken en door de bossen kon het behoorlijk glad zijn dus oppassen maar.

Zo kwam ik nog steeds droog in Zwammerdam aan en kon ik nog even genieten van de wind mee richting Woerden of ……. snel naar huis. Nee ik zou doorrijden dus doe ik dat ook. Rond Woerden begon het te regenen en de wind kreeg ik steeds meer tegen, ook het rijden over de smalle paadjes richting Oudewater werd regelmatig lastig doordat auto’s elkaar niet konden passeren daar ging mijn gemiddelde 🙁 In Oudewater besloot ik om door te gaan en niet een bakkie koffie te gaan drinken wel nam ik een reep en een gelletje het werk ging nu echt beginnen. Nog meer regen en nog meer tegenwind maar wel op weg naar Polsbroekerdam en zal ik daar het Kerkpad nemen? Ik had nog een paar kilometer de tijd om te bedenken of ik het Kerkpad zal slechten, maar goed dan had ik ook wel bij Oudewater de kortste weg terug kunnen nemen dus hup het Kerkpad op. Zo alleen op dit lange pad ging het wel makkelijker je hoefde immers met niemand rekening te houden, maar als je nu zou vallen? hoe en wanneer zullen ze je dan vinden? Dit soort gedachtes gaan allemaal door je hoofd als je in niemandsland fietst en mijn blik hield ik gericht op de kerk, trouwens een mooie kerk. Zo nog even een stukje omhoog en dan op thuis aan, nu dat was makkelijker gezegd dan gedaan. menig wegopbreking verstoorde mijn route maar wel af en toe de wind mee richting Haastrecht. In Haastrecht ging het nu echt regenen en op de gladde klinkers hield ik even in en dat kwam goed uit een automobiliste zag mij niet en reed uit een parkeervak zo de weg op en mij verbijsterd achterlatend op de linker stoep. Nou dat liep weer goed af. Nog even naar Reeuwijk-Brug en dan was ik weer thuis maar door de regen zag ik de aanwijzingen op mijn Garmin niet zo best en zo kon ik zomaar een afslag voorbij rijden maar gelukkig zag ik dit snel. Thuis aangekomen kreeg ik door een kier van de deur een handoek, badjas en slippers aangereikt en zo kon ik na dat ik mijn fiets droog gemaakt te hebben mijzelf in de schuur omkleden 🙂

Helden op de weg hebben dus geen privileges. 

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77