Hoe kan dat nou?!

Hoe kan dat nou?!

Vrijdag had ik met Paul afgesproken om een rondje Hoek van Holland te gaan rijden. Nou daar had ik wel zin in en het zou mooi weer worden. Dus donderdagavond mijn mooie fiets opgepoetst en afgesteld, eigenlijk zou ik op mijn winterfiets gaan maar ze gaven vrijdag fietscijfer 9 dus nam ik de Merida.

Het was wel koud
Het was wel koud

Vrijdagochtend vroeg eruit en gelijk de weerberichten bekeken, brrrr wat zou het koud worden. Dus de kledingkeuze een beetje aangepast. Zo stapte ik met dubbele handschoenen om 10:15uur op de fiets richting Paul en omdat Paul al klaarstond reden we op tijd richting Nootdorp om daar vandaan richting de Zweth te rijden. Dit ging allemaal heel voorspoedig, alleen de bruggetjes en viaducten waren behoorlijk glad. Dus oppassen was het advies. Zo reden we door een mooi gebied richting Maassluis waar we ook de gladde keitjes trotseerden en voorzichtig kwamen op het fietspad langs de Nieuwe Waterweg richting HvH. We konden in een lekker tempo vooruit en waren al aan het bespreken hoe we de Col zouden gaan nemen. Ik zeg we gaan op het grote blad, maar Paul wilde toch in zijn D1 blijven rijden en zo bestormde wij de Col op het middenblad.

Door HvH was er niet veel bijzonders, of het moest de trieste winteraanblik zijn van het slapende dorp. En met die gedachte reden we de duinen in waar wel het zonnetje ging schijnen. Dus een mooi moment voor een plaspauze.

Pauze in het zonnetje
Pauze in het zonnetje

En hop weer op weg richting Kijkduin en door Kijkduin dat vreselijke fietspad waar je denkt dat ze er lijm op hebben gespoten, je komt daar maar moeilijk vooruit en niet alleen door tegenwind maar ook omdat het vals plat is pfff .
En weer  de duinen in nu richting Scheveningen, onderweg hadden we het over het stuk door Scheveningen en dat het daar verveld rijden is door de drukte en de vele trambanen, we besloten af te snijden dus niet via de haven. Zo reden we netjes en voorzichtig langs op-brekingen en over de rails. Na alles gepasseerd te hebben zette ik aan om weer wat snelheid te krijgen en PATS BOEM AUW  daar lag ik dan op het asfalt verderop zag ik zielig mijn fiets liggen deze was wel 15 meter doorgegleden. HOE KAN DAT NOU?! We deden juist zo voorzichtig? De Politie die er snel bij was gaf na dat ik op de been gebracht was de uitsluitsel van mijn valpartij, er lag olie of benzine op de weg en door het aanzetten trok mijn achterwiel weg.
inmiddels was ik alles aan het bewegen en kwam snel tot de conclusie dat ik mijn arm gebroken had en later bleek dat mijn elleboog gebroken is. Dus naar huis gebeld en gevraagd of ik opgehaald kon worden 🙁

Toen alles nog goed was!
Toen alles nog goed was!

om verder kort te zijn mag ik na 4 dagen terug naar het ziekenhuis waar een kleine operatie uit gevoerd gaat worden, nou daar ben ik niet gauw klaar mee dus zal het voorlopig de Tacx worden. Moet toch wat aan mijn conditie doen.

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77