Mijn tweede 200 kilometertocht met de Wereldrandonneurs

Mijn tweede 200 kilometertocht met de Wereldrandonneurs

Zoals vorig jaar heb ik besloten om weer mee te rijden met de Wereldrandonneurs en zaterdag 12 april was het zover. Alles lijkt op de editie van 2013, de route en de startlocatie die weer bij ToerVereniging Zoetermeer ’77 was maar twee dingen waren duidelijk anders. Het weer was zeer goed tegenover de kou van vorig jaar en er deden meer leden mee van tv Zoetermeer ’77 ikzelf, Patrick de Jong, Guus van Charante deden vorig jaar al mee maar nu kwamen Rob Ruijs, Martijn Baerveldt en Henk Zandbergen erbij wat het peloton zeker niet zwakker maakte.

De start was weer om 08:00 uur en precies op tijd gaf Leo het sein van vertrekken, uiteraard keken we eerst de kat eens uit de boom en reden lekker mee maar waarom dat weet ik niet kwamen we vrij snel vooraan te rijden en Jeroen van Keulen nam de rol op zich van wegkapitein en dirigeerde steeds een ander op kop. Zo ging de snelheid aardig omhoog en we waren niet eens goed op dreef. Met een groepje van 12 wielrenners kwamen we aan in de Meije waar Jeroen en ik aangaven om in één lijn te gaan rijden en waarom niet? we gingen gelijk kop over kop. Zo gingen we algauw met een strak tempo van 40 km p/u door het bochtige de Meije met uitschieters naar de 45 km p/u. Wel moet ik erbij vertellen dat iedereen het tempo goed bij kon houden.
Zo kwamen we de eerste controle ingestormd en Leo en Tineke keken verbaasd op omdat we er al zo snel waren.

Gekke wielrenners
Gekke wielrenners

Omdat we goed in de mood waren wilde ik snel verder en na wat foto’s gemaakt te hebben gingen we weer verder, omdat we niet weer z’n tempo versnelling wilde hebben spraken we af om niet harder dan 32 km p/u te gaan rijden. “Spraken we af?” ja je leest het goed ook met de Wereldrandonneurs zijn er afspraken te maken, het zal wel met het goede weer te maken hebben. Zo gingen we door het mooie Vinkeveense gebied op Abcoude aan waar een tweede controle zou zijn, het beoogde restaurant die als controle zou dienen gaf niet thuis en we moesten dus iets anders verzinnen. Al gauw kwamen we op het idee de plaatselijke sigarenboer annex postkantoor binnen te stormen en daar een stempel opeisen die dan als stempelcontrole diende. De vriendelijke winkel juffrouw was zo overvallen dat ze geen nee meer durfde te zeggen en we kregen onze stempel.
Zo konden we gauw door richting Hilversum en onderweg fantaseerde we al over de mooie rit over de Larense heide en de daar te houden koffiestop. Het ging over soep en appeltaart tot Patrick ineens met Pannenkoeken aan kwam al kwijlend reden we zo het gravelpad op die ons naar het theehuis ’t Bluk bracht.

Pannenkoek
Pannenkoek

Leo en Tineke zaten al in het zonnetje op ons te wachten en na de stempels kwam al gauw de koffie en de begeerde Pannenkoek. Op deze Pannenkoek zal het naar huis rijden veel makkelijker gaan. Ook hier was de stop niet zo heel lang het mooie weer riep ons om weer gauw op de fiets te klimmen richting Hekendorp. Martijn en Rob gingen op kop rijden en die gaven deze positie niet meer af en in een goed tempo snoepten we de kilometers af. Tot Hekendorp gebeurde er niet veel en trouwens na Hekendorp ook niet, het ging allemaal voorspoedig. In Hekendorp namen we het terras in beslag en daar gingen ook de been en armstukken af de middagzon kwam lekker door. Zo reden we weer onze vertrouwde omgeving binnen en naderde we Waddinxveen hier ging de wind flink opzetten en omdat we ons gemiddelde goed wilde houden moesten we om beurten goed werk verrichten. Zo kwamen we als groep aan bij het clubhuis van tv Zoetermeer ’77 en hadden we er 7 uur fietsen op zitten en mochten we 30 km p/u opschrijven wat natuurlijk een hele goede score is op 200 km. En Guus dan, die kom je niet tegen in dit verhaal. Guus waren we bij de Vlieten al kwijt en later hoorde we wel dat hij ook op tijd heeft af kunnen klokken. Guus ietsje meer trainen ietsje meer km maken en ietsje minder pauze nemen 🙂

Nu weer op naar de 26e april dan wacht de 300 km Dijkentocht.

Selfie
Selfie

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77

Geef een reactie