Mooie Vossenjacht en dat is alweer de 11e

Vandaag gingen we er weer voor en na een korte nachtrust op naar Zoetermeer waar Frans en ik de starttafel bemannen. Het begin is altijd lekker rustig en kan je je koffie lekker opdrinken maar dan komt de grote hoos binnen. Inschrijven €2,50 betalen dan krijg je van Frans je ring en knijpers, zo werkt het.

Om 09:30 uur houd de Voorzitter nog even een praatje en dan mag de uitzetter info geven over de route, verder dan lint, vlaggetje en wit krijt komen ze meestal niet! en nu ook, dus gingen we op voor de start. We hadden nog geen 100 meter gereden en er was er één lek en Ronald zijn fiets deed het niet. Ik bood hem gelijk mijn fiets aan omdat Ronald het Vossenjachtseizoen 2016 – 2017 kan winnen. Maar mijn fiets is te klein.
Gelukkig stond Frans zijn MTB nog achter en kon Ronald op pad. Onderweg ging het erg hard en door het vele verkeerd rijden kwamen wij steeds in de kopgroep en ook de emmers vonden we met gemak.
Ruud en helpers hadden er een mooie jacht van gemaakt maar met iets te weinig pijlen.
Vanaf de laatste emmer heb ik op kop gereden van ons groepje en we gingen steeds harder, ook Knijper Henk kwam een keer op kop maar zat er ook aardig doorheen.
Bij de vos de ring erom heen gegooid en toen Frans op zoeken, Frans had Jewel geholpen met een lekke band om kort te gaan er gebeurde van alles maar we konden weer verder.

En Ronald dan? die zat in een achtbaan van emotie en vertwijfeling, onderweg kreeg Ronald al door dat hij twee controles had gemist daar ging zijn winst. echt balen.
Maar met Vossenjacht is alles mogelijk Ronald zijn belagers hadden zelfs 3 controles gemist wat een feest.
Met nog één jacht te gaan moet Ronald dit seizoen gaan winnen en hiermee Toervereniging Zoetermeer 77.

wat zullen we trots zijn!!

En Frans en ik? we werden 4e en 5e de beste prestatie tot nu en in het totaal klassement staat Frans 16e en ik 18e,
gaat dit dan nog een strijd worden??

 

filmpjes van Vossenjacht 2016-2017

https://youtu.be/miUQyZa97uw
https://www.youtube.com/watch?v=I0rP1suZ3NE&sns=em

 

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77