MTB Tempo-Soest in de sneeuw

Al een tijdje zag ik de MTB rit in Soest staan op de NTFU kalender en het leek mij wel weer eens leuk een MTB tochtje te gaan rijden, 45 KM hadden ze in de aanbieding, daar ging ik dan maar voor. Ook het één en ander bekend gemaakt op Facebook en via de Whatsapp. Martijn ging in ieder geval mee dus waren er twee. Maar goed alleen rijd je toch niet met z’n tocht er zijn altijd nog meer bikers dus het ging wel goed komen.

Dus om 06:00 uur het bedje uit en ………….. wat is dit nu een witte wereld en dat in Nederland? nou ja het gaat om mountainbiken dus zal het niet afgelast zijn. Alle spullen gereed en Martijn stond ook voor de deur dus een mooie timing. Het was lekker vroeg dus niet veel auto’s op de weg dus we reden in een mooi Tempo naar Soest. Toen we aankwamen zagen we het al het was goed geregeld verkeersregelaars op de weg en parkeerwachters die ons een plekje aanwezen, dit zal dus wel goed gaan komen. Gauw naar inschrijving en natuurlijk naar de koffie.
De koffie was nog niet op en daar kwam Jan binnen en al snel zijn Collega Sander (Hoogvliet Supermarkten). Op de valreep sloot Gerard ook nog bij ons aan, dus we hadden een leuk groepje. Alles goed vast en dicht en daar gingen we op pad maar niet voor dat we een Mars in de handen gestopt kregen van de organisatie.
Buiten gekomen sneeuwde het behoorlijk en de straat was wit en glad dus oppassen. Al gauw reden we het bos in waar er meer aarde dan sneeuw lag dus de snelheid liep aardig op eerst trok Martijn er behoorlijk aan en daarna nam ik het stokje over, het ging erg lekker. Wel steeds omkijken of iedereen erbij kon blijven en als het ging lekker trappen. Pats boem de eerste ging onderuit even praatje dus niet gefocust en Sander lag op de grond, het ging wel dus gauw verder. Het sneeuwde steeds harder en de snelheid ging er een beetje uit, zo af en toe rammelde er wel weer aan de bel maar we konden het goed bijhouden allemaal.
Nu kwamen we op een ander gebied er lag een ijslaag onder de sneeuw en glibber de glibber gingen we langzaam verder. Ineens kreeg ik een tik tegen mijn achterwiel en voor ik het wist lag ik aan de kant onder de dennenbomen,  Van mijn groepje hoorde niemand iets en reden dus door. Ik stapte gauw weer op maar ik kon niet in mijn pedalen klikken er zat één bevroren kluit onder mijn schoenen dus eerst maar eens afkloppen en dat was maar goed ook omdat we nu op een mooi technisch stuk kwamen het leek wel een achtbaan dus goed dat ik weer in de pedalen zat. Nu de groep weer ingehaald (die stonden te wachten) en weer verder. AUW pats boem nu was het Martijn zijn beurt om de grond eens te bekijken. Het was een flinke val maar ook nu konden we weer verder, had ik trouwens ook verteld dat Gerard gevallen was? ook weer zo onverwachts en best wel hard. We zullen de glijers verder laten voor wat het is Jan was ook een keer zijn wiel kwijt en Martijn en ik deden nog even aan synchroon – vallen. Verder paste we wel een beetje op en reden zo het traject uit. Tussendoor hadden we ook nog een stop en de organisatie had gezorgd voor warme tomatensoep en krentenbollen, of dat bij elkaar hoorde weet ik niet maar het was wel lekker.

Tempo – Soest bedankt voor de perfecte dag
en bedankt voor het winterse weer alhoewel je dat niet in de hand heb.

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77