Nightride

Omdat het deze week slecht en koud weer kan gaan worden bedacht ik dat ik wel even op de fiets naar de club kon gaan het was nu nog mooi weer. bij het weggaan stond er 6 graden op het weer station en weinig wind. Dus om 18:15 uur op de fiets, maar eerst de verlichting gemonteerd.

Met een “Dag” en je bent gek” nam ik afscheid van thuis en fietste naar het Noordeinde richting Boskoop, het was druk op het fietspad dus ik bedacht dat ik zo gek nog niet was in iedergeval was ik niet de enige. Bij boskoop kwam ik langs een temperatuurmeter en die gaf precies 0 graden aan, zo dat zakt snel dat gaat wat worden op de terugweg na de vergadering. maar goed lekker door getrapt (en dan ben je zo warm) kwam ik in 40 minuten aan bij het clubhuis en het leek wel thuiskomen, ik werd ontvangen met jij bent gek? maar nog steeds had ik er een goed gevoel over.
Na de vergadering stapte ik weer opgewekt op mijn fiets en had het nog steeds naar mijn zin en hup weer richting Benthuizen maar daar aangekomen kreeg ik het toch wel koud al trapte ik flink door. Op de Hoogeveensweg had ik het ook niet zo naar mijn zin, tegenliggers verblinde je zodat je echt in het midden moest blijven rijden en hoe hard ik ook trapte ik zag m’n gemiddelde afnemen maar harder kon ik echt niet. Thuis gauw de schuur in de fiets netjes weg gezet en met een lekkere chocolademelk op de bank bedacht ik de volgende keer ga ik toch weer op de fiets,

dan maar gek.

Nico Offerman

Fiets liefhebber en Voorzitter van tvZoetermeer '77